Avantajele modernizări utilajelor prin sistemului Retrofit

Luand in calcul absolut toate aspectele, de la modul de operare pana la productivitate si eficienta energetica, va propunem o solutie de retehnologizare a utilajelor dvs. cu avantaje clare:
un sistem de control nou aduce cu sine moduri de operare ergonomice, impreuna cu o interfata mult mai prietenoasa
echipamentele moderne, in special pe partea de actionare, maresc viteza de reactie a proceselor si implicit micsoreaza uzura mecanica generala
un echipament modern poate fi integrat intr-o retea unitara de gestiune, prin transferul de date direct din proces
reprezinta o solutie economica avantajoasa la varianta achizitiei unui utilaj nou

Proiecte de modernizari utilaje prin sistemul Retrofit

Masina de suflat recipiente de plastic

Un nou proiect de retrofit - Masina de suflat recipiente de plastic, executat prin inlocuirea totala a componentelor originale de control cu echipamente moderne - PLC DVP28SV -HMI DOP107 B Delta Automation - , impreuna cu elementele din actionarea de putere. Prin o astfel de operatie se extinde durata de viata, se reseteaza practic uzura morala a unui utilaj critic, se extinde paleta de functionalitate prin adaugare de noi optiuni(moduri de operare care pot creste productivitatea), si se imbunatateste considerabil modul de functionare general al utilajului(precizie, siguranta in exploatare, usurinta in depanare etc.). Va reamintim ca societatea noastra va ofera, servicii de proiectare si realizare utilaje industriale, prototip sau de serie mica, soft industrial - SCADA, PLC, HMI, lucrari generale de automatizari industriale - retrofit, mentenanta, prelucrari mecanice diverse

Modernizare utilaj cu ajutorul sistemului Retrofit - Generator abur industrial 100Bar/1200Kg/h 700Kw

Retrofit - operatie de reproiectare generala a intregii instalatii de automatizare, a sistemului hidraulic de alimentare cu combustibil si a geometriei de ardere. Controlul asigura pornirea automata a generatorului, cu urmarirea tuturor conditiilor de securitate, a parametrilor de functionare (presiuni, temperaturi, etc). Sunt asigurate doua regimuri de lucru – manual (reglaj de putere direct cu potentiometru), si automat pentru mentinerea caracteristicilor de iesire ale agentului termic(control PID de temperatura cu limita de presiune). Arzatorul in doua trepte, de o putere de aproape 700KW, este modulat pe toata plaja de lucru (150-700Kw), solutia aleasa fiind noua in domeniu, cu reglaj continuu al turatiei motorului electric al pompei de combustibil(proces PID pe presiune rezultanta). Curba de ardere este realizata prin modulatia permanenta a suflantei, pentru obtinerea unei arderi complete cu noxe minime, dar in acelasi timp si eficienta.

Retrofit PEDAX - Modernizare utilaj tip ghilotina cu masura automata

Retrofit PEDAX - utilaj tip ghilotina cu masura automata, pentru bare lungi - 15ml , executat prin inlocuirea totala a componentelor originale de control (PLC-HMI) ale utilajului, impreuna cu elementele din actionarea de putere. Prin o astfel de operatie se extinde durata se reseteaza practic uzura morala a unui utilaj critic, se extinde paleta de functionalitate prin adaugare de noi optiuni - in cazul de fata un set de parametrii care realizeaza reglaje de timp, viteze, logica de functionare, care au crescut performanta generala a masinii si gradul de securitate in exploatare. Operatia a fost executata cu scoaterea din productie a utilajului pentru o perioada foarte scurta de timp - fiind utilaj cheie in fluxul tehnologic al beneficiarului - acest lucru fiind unul dintre cele mai importante aspecte urmarite.

Retrofit - inlocuirea sistemului de control tensiune in folie a unui utilaj derulator-sliter

Retrofit - inlocuirea sistemului de control tensiune in folie a unui utilaj derulator-sliter. Sistemul este controlat in bucla inchisa, control PID parametrizabil, feedback pe rola cu doza tensometrica cu reactie pe frana cu ferofluid, tensiunea controlata fiind in domeniu de 5-500grF la o viteza de lucru de peste 50m/min (folie hartie subtire). Controlul franei se face direct din automatul programabil, folosind o iesire digitala in PWM, cu atac direct pe un element IGBT(modul construit special pentru aceasta aplicatie).

Retrofit – Modernizare statie mixturi asfaltice

Retrofit – statie mixturi asfaltice, realizat prin inlocuirea intregului sistem de automatizare – sase zone de dozare gravimetrica(sorturi, aditivi), 2 zone de dozare volumetrica, control pentru patru benzi transportoare, control in bucla temperaturi pentru trei zone, 25 de retete configurabile, inregistrare pe eveniment, control si inregistrare pentru cantitati si raportare in SCADA.

Ore de lucru

+

Soluții implementate

+

Ore economisite

+

Parteneri în țară

+

Mai multe informații despre Retrofit

Probabil cea mai eficienta solutie din punct de vedere economic, retrofitul nu numai ca aduce utilajul, instalatia in stare de functionare, dar poate imbunatatii radical productivitatea acestora, modul de operare, siguranta in exploatare, oferindu-le un nou nivel tehnologic - actual si performant. Luata corect, decizia de retrofit impreuna cu o reparatie capitala, nu ar trebuii sa depaseasca 40% din costul unui utilaj nou, in plus de multe ori se creeaza oportunitati de a avea functii noi, moduri de operare adaptate , idei care se dezvolta de-alungul exploatarii si cu ocazia acestei operatii se pot implementa.

O astfel de operatie se poate desfasura si la sediul nostru dar de cele mai multe ori la fata locului, toate eforturile fiind orientate catre scurtarea timpului de interventie si repunerea utilajului sau liniei de productie cat mai rapid in functionare. Pentru aceasta adoptam o serie de solutii tehnice printe care enumeram demontarea si modificarea la sediul nostru unor component cheie(tablouri electrice , dispositive sau parti componente) , sau construirea sub forma de kit de instalare a diverselor module necesare in vederea instalarii cat mai rapide la fata locului.

Partea de soft - probabil cea mai importanta – se realizeaza conform cerintelor tehnologice ale proiectului, atenti la solicitarile clientului facute prin intermediul personalului tehnic sau de operare, in permanenta deschisi la orice posibilitate de imbunatatire a performantelor – de la o grafica intuitiva si facila a interfetelor de operare, pana la functii noi , comenzi, seturi de parametrii, stocare de informatii etc.

Pentru imbunatatirea serviciilor oferite atat in perioada de punere in functie dar si pe perioada de garantie, echipamentul de control instalat se poate monitoriza online(LAN local sau varianta GSM), in acest fel existand posibilitatea de a urmarii in functionare proiectul , diagnostica sau modifica in timp real aplicatia software, scurtand astfel timpii de interventie.

Avem o întreagă echipă de profesioniști gata să conceapă o nouă soluție Retrofit pentru modernizarea utliajelor tale

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele noastre, sună acum la 0730 408 314 sau 0744 256 942